Jégtáblán sodródó kutyát mentettek meg a Balti-tengeren

Vágólapra másolva!
Egy jégtáblán sodródó kutyát mentettek meg hajósok a Balti-tengeren Lengyelországban. A kutyát a partoktól 24 kilométerre sikerült átemelniük egy gumicsónakba.
Vágólapra másolva!

Egy hajó legénysége mentett meg egy kutyát Lengyelországban, amely egy jégtáblán 24 kilométerre sodródott ki a Balti-tengerre. A kutyát a Visztula folyón, mintegy 100 kilométerre a torkolattól délre látták először, de a tűzoltóknak nem sikerült kimenteni a jégtáblára keveredett állatot.

Amikor a hajó legénysége sötétedés előtt nem sokkal megpillantotta a kutyát, már 24 kilométerre kiúszott a nyílt tengerre. "A legénység egyből észrevette a vízen úszó alakot. Úgy döntöttünk, közelebb megyünk, megnézzük, mi az: egy kutya, vagy csak egy jégtáblán pihenő fóka? Ahogy közelebb értünk, láttuk, hogy egy kutya az, ami azon küszködik, hogy ne essen bele a vízbe ... Még csak nem is vonyított. Csak félelem volt a nagy szemeiben" - idézte fel az esetet az egyik tengerész. A kutyát átemelték egy gumicsónakba, és takaróba csavarták. A gazdáját nem is próbálták megkeresni.

Lengyelországban csípős hidegek vannak, az éjszakai hőmérséklet egyes helyeken -34 fokig süllyed.