Túlélőt találtak 15 nappal a földrengés után Haitin

Vágólapra másolva!
Tizenöt napot töltött a romok alatt egy lány a haiti földrengés után, öt nappal a kutatás hivatalos lefújása után sikerült kimenteni. A francia mentőcsapat szerint csoda történt. A lány egy üregben vészelte át a több mint két hetet, és egy fürdőkádban maradt víznek köszönheti az életét.
Vágólapra másolva!

Túlélőt találtak a francia mentőalakulatok Haitin 15 nappal az országot sújtó földrengés után. Egy ház romjai alól szabadítottak ki egy 16 éves lányt ki helyi idő szerint szerdán a fővárosban, Port-au-Prince-ben. A BBC szerint a lány boldog volt, hogy megtalálták, ugyanakkor nagyon ki volt száradva és a lábán megsérült. A földrengést követő 15 napban mintegy 130 embert húztak ki a romok közül Haitin.

A Darline Etienne nevű fiatal lány csak annyit tudott mondani, amikor kihúzták: "Köszönöm" - mondta az AFP francia hírügynökségnek Samuel Bernes az egység parancsnoka. A tinédzser sokkos állapotban van, nagyon gyenge, súlyosan kiszáradt és megsérült az egyik lába is. A földrengéskor épp a fürdőben volt, és a kádban megmaradt víz segítségével maradhatott életben.

A mentőcsapat egyik tagja csodának nevezte a tinédzser megmenekülését. A lányt öt nappal azután találták meg, hogy a haiti kormány befejezettnek nyilvánította a túlélők utáni kutatást. Legutóbb kedden, egy 31 éves férfit mentettek meg amerikai katonák. A nemzetközi mentőcsapatok összesen 135 embert mentettek ki élve a romok alól a január 12-i földrengés óta. René Preval haiti elnök szerint eddig 170 ezer holttestet temettek el a karibi országban.