Életlen dunaszerdahelyi videófelvételről beszélt Kalinák

Vágólapra másolva!
Egy elmosódott, a 2008. november elsejei dunaszerdahelyi rendőri fellépésről készült videófelvételt említett Robert Kalinák szlovák belügyminiszter pénteken a pozsonyi parlamentben. Az ellenzék eredménytelenül próbálta leváltani Kalinákot, noha még Malina Hedvig ügyét is felhozta érvként.
Vágólapra másolva!

A szlovák belügyminisztériumnak megvan a 2008. november elsejei dunaszerdahelyi rendőri fellépésről készült videófelvétel, de a rögzített képanyag elmosódott, nem eléggé éles. Ezt Robert Kalinák tárcavezető nyilatkozta pénteken a pozsonyi parlamentben, ahol az ellenzék sikertelenül próbálkozott a leváltásával.

A minisztert nemcsak az év eleji poprád-dublini robbanószer-botrány miatt váltotta volna le az ellenzék, Malina Hedvig ügyét és a dunaszerdahelyi rendőrattakot is a fejére olvasta.

"Ha megmutatnám Önöknek, nem tartanák elégségesnek" - mondta Kalinák a rögzített mozgóképanyagra utalva. "Nem vagyok videokölcsönző" - tette hozzá. Később azt mondta: "Értem, hogy a Magyar Koalíció Pártjának nem tetszik a dunaszerdahelyi beavatkozás, de az teljesen legális és törvényes volt."

Malina Hedvig ügyét a tárcavezető lezártnak tekinti, mert a főügyészség kimondta, hogy nem történt olyan eset, amilyet az akkor még nyitrai egyetemista lány leírt. Kalinák emlékeztette az őt bíráló képviselőket, hogy éppen a volt diák ellen folyik eljárás, mert fennáll a gyanú, hogy hamis vallomást tett a történtekről.