Jégtáblák közé szorult egy komp Helsinki és Tallin között

Vágólapra másolva!
Több mint 800 utassal a fedélzetén a jégtáblák közé szorult egy komp a Balti-tengeren, Helsinki és Tallin között. A mentőakció folyik, az utasok biztonságban vannak, a komp várhatóan még pénteken befut Tallinba.
Vágólapra másolva!

850 utassal a fedélzetén jégtáblák közé szorult pénteken reggel egy komp a Balti-tengeren, Finnország közelében. A Nordlandia nevű finn hajó Helsinkiből tartott az észt fővárosba, Tallinba, amikor csapdába került.

A finn határőrség bejelentése szerint egy jégtörőt és egy vontatóhajót küldtek a helyszínre. Az Ekerö Line, a hajót üzemeltető társaság azt mondta, hogy a Nordlandia utasai nem voltak veszélyben. A mentőakció a hajó kiszabadítására sikerrel folyik, így várható, hogy a komp még pénteken megérkezik Tallinba.

David Lindström, az Eckerö Line vezérigazgatója azt mondta, hogy a rendkívül kemény tél és a viharos szél okozták a bajt, mivel az északi szél a partok közelébe sodorta a jégtáblákat. A Nordlandia, amely 1981-ben épült, az indulás után többször sikerrel verekedte át magát a jégtáblákon, végül azonban fogságba került. A vezérigazgató azt mondta, hogy az utasok részletes tájékoztatást kaptak, és a hajón jó volt a hangulat.