Haláláig börtönben marad a bérgyilkost fogadó indiai mágnás

Vágólapra másolva!
Egy teaárus elleni gyilkossági kísérlet miatt ítélték életfogytiglani börtönre az egyik leghatalmasabb indiai üzletembert. A férfi azért akarta eltenni láb alól a teaárust, mert annak butikja egy épülő pláza útjában állt. A megbízott bérgyilkosok azonban kudarcot vallottak.
Vágólapra másolva!

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték India egyik legnagyobb üzletemberét, mert maffiózókkal akart megöletni egy teaárust, aki az útjában állt - írja a BBC. Prabhu Shankar Agarwal egy Kalkutta belvárosában épülő pláza miatt került összetűzésbe a teaárussal, akinek butikja elállta a pláza bejáratát. Az üzletember a környék többi árusát rá tudta venni a távozásra, a teakereskedő azonban 50 éve árult ott, ezért nem volt hajlandó elmenni.

Agarwal ezután fordult a maffiához, a megbízott bérgyilkosok azonban részegen összekeverték a célpontot, és az üzletember saját unokaöccsét lőtték meg. Ezután a bérgyilkosokat és az üzletembert is letartóztatták, és nemrég elítélték.

Agarwal édességeket áruló üzletlánca 5 milliárd rúpiát (kb 20 milliárd forintot) ért, az üzletember azonban az életfogytig tartó börtön miatt már nem élvezheti a gazdagságát. A lánc Londonban, 2005 márciusában nyitotta első tengeren túli üzletét, éppen akkor, amikor a tulajdonos unokaöccsét meglőtték a maffiózók - írja a BBC.