Vágólapra másolva!
Mintegy 200 kilogramm bezacskózott kokaint sodort a partra a tenger a Fülöp-szigeteknél. A hatóságok szerint egy elcsípett csempészhajó legénysége dobálta a tengerbe a kábítószert, aminek nagy része még nem került elő. A falusiak sok zacskót otthon rejtegetnek a Fülöp-szigeteki sajtó szerint.
Vágólapra másolva!

Már több mint 200 kilogramm kokain sodródott partra a Fülöp-szigeteken, hétfőn újabb kilós csomagokat sodort partra a tenger a Samar-szigetnél. A Fülöp-szigeteki igazságügyi minisztérium szerint a tömbök egy külföldi csempészhajóról származnak. A legénység a tengerbe dobva szabadult meg a szállítmánytól, amikor az amerikai hatóságok jelzése alapján a helyi parti őrség át akarta kutatni a hajót, amelynek úti célja Hongkong volt.

A Fülöp-szigeteki hatóságok szerint körülbelül egy tonna kábítószert vitt a hajó, így a rakomány nagy része még nem került elő. Több csomagot a halászok szedtek ki a tengerből, ugyanakkor néhány tömb a partvidéken kötött ki.

A rendőrség figyelmeztette a szigeten lakókat, hogy ne nyúljanak a kábítószerhez, hanem értesítsék őket. A helyi sajtó hírei szerint a drog jó részét a falusiak rejtegetik. Az igazságügyi miniszter szerint viszont "hiába találták valahol, nem kerülhetik el a felelősségre vonást". A nagy mennyiségű kábítószer birtoklásáért életfogytig tartó börtönbüntetés szabható ki a szigetországban.