Meghalt Habsburg Ottó felesége

Vágólapra másolva!
Szerdán 85 éves korában szívpanaszokban elhunyt Regina főhercegné, Habsburg Ottó felesége. A főhercegnét családja körében érte a halál.
Vágólapra másolva!

85 éves korában elhunyt Regina főhercegné, Habsburg Ottó felesége - jelentette az osztrák sajtó. A szívpanaszokkal küzdő főhercegné a bajorországi Pöcking városában halt meg szerda reggel 8.40-kor - áll a Habsburg-család közleményében.

Regina főhercegné 1925. január 6-án született Würzburgban, Regina szász-meiningeni hercegnő néven. Habsburg Ottó 1951-ben házasodott össze a hercegnővel Nancy-ben, akitől öt lánya és két fia született. A család a München közelében lévő Pöcking városában élt, ahol a főhercegnét családja körében érte a halál - írja a Standard című osztrák lap.

Regina főhercegné 2005. decemberében szélütést kapott, ami miatt kórházi kezelésre szorult, ám 2006 februárjában kiengedték a kórházból. Tiszteletére egy fuksziafajtát neveztek el róla.

Habsburg Ottó az utolsó Habsburg-trónörökös, az utolsó osztrák császári trónörökös. 1961-ben lemondott trónigényéről, évek óta politikusként, közíróként, és az Európai Parlament tagjaként tevékenykedik.