Élve temetett el családja egy török lányt, mert fiúkkal beszélt

Vágólapra másolva!
Családja úgy tudta egy 16 éves török lányról, hogy fiúkkal beszélget. A családi tanács úgy döntött, tisztára kell mosni a család becsületén esett foltott, ezért eltemették élve.
Vágólapra másolva!

A rendőrség szerint saját családja temetett el élve egy 16 éves török lányt. Azért ölték meg, mert fiúkkal beszélt, ami apja és nagyapja szerint helytelen dolog. A lány megbüntetéséről a családi tanács döntött a Guardian szerint.

A lány apját és nagyapját őrizetbe vették, az egyelőre nem világos, hogy meg is gyanúsítják-e őket a lány megölése miatt. A lány anyját már kihallgatták, de nem vették őrizetbe.

A lányra ülő helyzetben, egy két méter mély sírban találtak rá. A halottkém tüdejében és gyomrában földet talál, ami arra utal, hogy élve temették el és tudatánál volt a bűncselekmény elkövetésekor.

A lány holttestére decemberben bukkantak rá a család kertjében, azután, hogy egy újságcikk jelent meg eltemetéséről.

Az Európa Tanács parlamenti közgyűlése elé terjesztett jelentés szerint Törökországban hetente egy ember esik áldozatul valamilyen becsületgyilkosságnak. A felmérések szerint a becsületgyilkosság a kurdok lakta övezetekben a legelterjedtebb, és itt a leginkább elfogadott.