A CIA-val hozta kapcsolatba Rózsa-Florest a bolíviai ügyészség

Vágólapra másolva!
Kapcsolatban állt a Bolíviában agyonlőtt Rózsa Flores Eduardo és a CIA az ügyészség szerint. A hétvégén számoltak be arról a helyi lapok, hogy a terrorizmussal vádolt Rózsa Flores állítólag e-maileket váltott egy CIA-ügynökkel, ezekben beszámolt bolíviai tevékenységéről.
Vágólapra másolva!

A bolíviai ügyészség kapcsolatot talált a magyar szálakkal rendelkező állítólagos terroristaügy szereplői és az amerikai hírszerzés, a CIA között - közölte hétvégén a bolíviai sajtó. Marcelo Sosa ügyész bejelentette, hogy elektronikus levélváltásra bukkantak a bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú, tavaly áprilisban agyonlőtt Rózsa Flores Eduardo és egy Belobice vezetéknevű egykori CIA-ügynök között. A levelekben Rózsa Flores beszámolt az illetőnek bolíviai tevékenységéről és az általa vezetett, terrorizmussal gyanúsított csoport készülő akcióiról - állította az ügyész.

A leveleket az ügyész által zsoldosnak titulált Rózsa Flores számítógépében találták, amelyet akkor koboztak el, amikor rajtaütöttek a terrorizmussal gyanúsított csoporton.

A kommandósok április 16-án Santa Cruzban lőtték agyon a bolíviai születésű, bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa-Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról származó Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert. Az akcióban őrizetbe vették a magyar állampolgársággal is rendelkező Tóásó Elődöt, valamint a bolíviai-horvát állampolgár Mario Tadicot. A bolíviai hatóságok terrorizmussal vádolják a csoportot, azt állítva, hogy meg akarta ölni Evo Morales elnököt.