Letette az óvadékot Michael Jackson megvádolt orvosa

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek az amerikai hatóságok Michael Jackson popsztár orvosa ellen, akit gondatlanságból elkövetett emberölés miatt állítanak bíróság elé. Az orvos önként megjelent a bírósági tárgyaláson, de ártatlannak vallotta magát, majd 75 ezer dolláros óvadékkal szabadon távozott.
Vágólapra másolva!

75 ezer dolláros óvadékért szabadlábon távozhatott a bíróságról Michael Jackson popénekes orvosa, akit az énekes meggyilkolásával vádoltak meg hétfőn. Conrad Murray ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emeltek vádat, mivel az ügyész szerint az általa a felírt erős altatókkal akaratlanul Michael Jackson halálát okozta.

Murrayt tervezett nagyszabású londoni koncertsorozata előtt kérte fel személyi orvosának a súlyos alvásproblémákkal küszködő énekes. A doktor a rendkívül erős Propofolt más nyugtatókkal kombinálva adta be az énekesnek halála napján, 2009. június 25-én. Ha bűnösnek találják, akár 4 év szabadságvesztésre is ítélhetik.

A houstoni kardiológus hétfőn önként feladta magát a rendőrségnek, megjelent a Los Angeles-i bíróságon, de ott ártatlannak vallotta magát - írja a BBC. Az érte kért óvadék háromszorosa a hasonló esetekben szokásos összegnek, de negyede annak, amit az ügyész eredetileg indítványozott.

A tárgyaláson jelen voltak a tavaly júniusban elhunyt Michael Jackson testvérei is, akik a BBC-nek azt nyilatkozták, hogy "nem elég" az orvost gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolni. Michael apja, Joe Jackson azt mondta, "igazságot akarnak".

A következő tárgyalási napot a bíróság április 5-re tűzte ki.