447 medvemancsot próbáltak Kínába csempészni

Vágólapra másolva!
Négy férfit tartóztattak le az orosz Távol-Keleten, a kínai határ közelében, mert medvemancsokat próbáltak átcsempészni a határon. A három orosz és egy kínai állampolgár 447 mancsot igyekezett eljuttatni Kínába, ahol egy medvetalpból készült étel 100 ezer forintnyi összegbe is belekerülhet.
Vágólapra másolva!

A négy férfi két teherautóval utazott az orosz Távol-Keleten, és a kínai határ közelében, Lenyinszkoje településen fogták el őket. A két kocsin összesen 447 medvemancsot találtak, súlyuk 515 kilogramm. Az ügyben nyomozást kezdtek, s minden bizonnyal büntetőeljárást indítanak a csempészek ellen. Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat közlése szerint ez volt az utóbbi évek messze legnagyobb medvemancsfogása.

A medvetalp az ázsiai konyhaművészeten igen népszerű csemegének számít, egy ebből készült étel 80-100 ezer forintnak megfelelő összegbe is belekerülhet. Emellett a medvetalpat a hagyományos kínai orvoslásban mintegy 5000 éve használják, a medvekarmokat pedig amulettként viselik Kínában.

Medvék Afrika, Ausztrália és a Déli-sark kivételével minden kontinensen élnek, és Oroszországot, Kanadát és Alaszkát kivéve a medvepopuláció létszáma drámaian csökken, különösen az ázsiai országokban.