Szívműtéten esett át Bill Clinton

Vágólapra másolva!
Két értágító csövet helyeztek el Bill Clinton korábbi amerikai elnök szívében, miután a Haiti megsegítésén fáradozó politikust mellkasi fájdalmakkal vitték az egyik New York-i kórházba csütörtökön. Egyik tanácsadója szerint jól van, és hamarosan újra Haitire fog koncentrálni.
Vágólapra másolva!

Szívműtéten esett át Bill Clinton korábbi amerikai elnök, miután mellkasi fájdalmakkal kórházba szállították New Yorkban csütörtökön - írja a BBC. A 63 éves politikus egyik koszorúerébe értágító csöveket helyeztek el a New York-i Columbia Presbyterian kórházban.

Tanácsadója, Douglas Band a műtét után azt mondta, hogy Clinton jó állapotban van. Az egykori elnök 2004-ben már átesett egy szívkoszorúér-műtéten, miután mellkasi fájdalmakat és légszomjat érzett.

Bill Clinton felesége, Hillary Clinton amerikai külügyminiszter a műtét miatt lemondta katari és szaúd-arábiai útját, és épp New Yorkba tart, hogy férjével lehessen - írja a BBC. A korábbi elnök lánya, Chelsea a CNN szerint jelenleg is vele van a kórházban.

Bill Clinton két cikluson át volt az Egyesült Államok elnöke, tavaly nevezték ki az ENSZ speciális küldöttjének Haitira. A politikus az elmúlt hetekben is a földrengés sújtotta karibi szigetország megsegítésén dolgozott. Clinton egyik barátja az ABC hírtelevíziónak azt mondta, hogy a korábbi elnök a napokban megfázott, és rendkívül kimerítette a múlt heti, Haitin tett látogatása. Tanácsadója szerint felépülése után Clinton újra Haiti problémáira fog fókuszálni.