Bomba robbant egy indiai pékségben

Vágólapra másolva!
Csomagba rejtett bomba robbant egy indiai pékségben, amely népszerű volt a helyiek és a turisták körében is. Az egyik halálos áldozat külföldi, de a nemzetiségét még nem közölték.
Vágólapra másolva!

Az indiai hatóságok szerint egy külföldi is meghalt szombaton, az ország nyugati részében fekvő Pune városában elkövetett terrortámadásban. A robbanás egy német pékségben történt, amely a híradások szerint közkedvelt volt a helyiek és turisták közt egyaránt. Az elsődleges hírek szerint a támadásban 22-en meghaltak, és legkevesebb 8-an meghaltak, de a hatóságok szerint félő, hogy a halálos áldozatok száma tovább növekszik. A külföldi áldozat nemzetiségét egyelőre nem közölték.

"Terrortámadás volt" - mondta az indiai belügyminiszter, G.K. Pillai. A robbanást valószínűleg egy házilag barkácsolt szerkezet okozhatta. "Úgy tűnik, hogy egy őrizetlenül hagyott csomagba rejtették, és az egyik felszolgáló éppen megpróbálta kinyitni a csomagot, amikor a robbanás bekövetkezett" - tette hozzá.

Pune városa Mumbaitól (régi nevén Bombaytól) mintegy 100 kilométerre, délkeletre található. Az India pénzügyi központjának számító Mumbaiban 2008 végén iszlamista szélsőségesek csaknem 200 embert, köztük több külföldit öltek meg egy összehangolt támadássorozatban.