Leomlott egy hegyoldal Olaszországban - videós beszámoló

2010.02.16. 10:29

Videofelvételen is megörökítette egy olasz hírtelevízió, amint egy óriási olasz hegyoldal leomlik, és elkezd lefelé csúszni. A heves esőzésektől megindult hegy miatt 200 embert kellett az érintett településről evakuálni.

Legalább 200 lakost kellett kimenekíteni a dél-olaszországi Maieratóból hétfőn, miután földcsuszamlásban leomlott egy hegyoldal. A természeti csapást valószínűleg a déli Calabria tartományban tomboló heves esőzések okozták.

A földcsuszamlás elvágta az áramellátást is a kisvárosban. Az olasz Sky hírcsatorna felvételén látható, amint kiürítik a települést, és a háttérben gyakorlatilag lefolyik egy hatalmas hegyoldal, elmosva egy arra vezető utat is. Sérültekről nem érkezett hír.

 

A lakosságot a közeli Vibo Valentia kisváros rendőriskolájába vitték a Sky News szerint. Eddig legkevesebb 100 kisebb-nagyobb fölcsuszamlást okozott a térségben a sok eső.

Legutóbb 2009 októberében volt súlyos földcsuszamlás Olaszországban. Akkor a szicíliai Messinában 29-en haltak meg a katasztrófában, az olasz kormány pedig rendkívüli állapotot hirdetett.

KAPCSOLÓDÓ CIKK