Kisrepülő ütközött egy texasi épületbe

Vágólapra másolva!
Egy kisrepülő ütközött bele egy texasi épületbe, ahonnan órákig sűrű füst gomolygott, és a CNN szerint többen bent rekedhettek. Mindenkit sikerült kimenekíteni, ketten kerültek kórházba Az amerikai belbiztonsági minisztérium szerint nem utalnak jelek terrorcselekményre. Az ütközés egy öngyilkos akciója lehetett.
Vágólapra másolva!

Helyi idő szerint csütörtök reggel egy kisrepülő szállt bele egy texasi épületbe. Az ütközés Austin városban történt - közölte az amerikai légihatóság (FAA). A CNN tudósítása szerint a Research Boulevardon álló hétemeletes épület oldalából sűrű fekete füst szállt fel, a helyszínre tűzoltók érkeztek. (A hírcsatorna videóján látszik, az épület nagy károkat szenvedett.)

Az austini tűzoltók illetékese, Harry Evans szerint "nagy károkat okozott a tűz a második emeleten és környékén... nagy a hőség, magasra csapnak a lángok és sűrű a füst".

Forrás: MTI

A szomszédos épületben dolgozó Cynthia Reed a cstaornának azt mondta, több embert látott, akik valószínűleg a megsérült épületben ragadtak. "Az ablakokból lógtak ki az emberek, és segítségért kiabáltak" - mondta.

"Jelenleg nincs okunk feltételezni, hogy az események hátterében terrorcselekmény áll" - nyilatkozta a CNN-nek Matt Chandler, a belbiztonsági minisztérium szóvivője. Hozzátette, egyelőre a helyi hatóságoktól és a repülési hatóságtól gyűjtenek információt.

A CNN egy meg nem nevezett állami tisztségviselőt idézve azt írta, a kisrepülő pilótája nem sokkal korábban felgyújtotta a saját házát, ellopta a repülőgépet és szándékosan vezette neki az épületnek.

Később hivatalosan is közölték, a kisrepülőt egy Joseph Andrew Stack nevű férfi vezette, aki szándékosan kormányozta a gépet az épületnek, amely a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) helyi központjával szomszédos. Az épületben van a szövetségi adóhatóság (IRS) egy irodája.

Kiderült, hogy a férfi utolsó repülése előtt az interneten aznap hosszú búcsúüzenetet hagyott hátra, amelyben szidta a kormányt és az adóhatóságot. Azt is megjegyezte, hogy elege van a feleségéből, a katolikus egyházból, sőt, még George W. Bush volt amerikai elnökből is. Az öngyilkos pilóta az IRS kapcsán azt írta: "az erőszak az egyedüli válasz".