Lelőtte az algériai rendőrfőnököt egy elmebajos kollégája

Vágólapra másolva!
Hivatalában lőtte le egy rendőrtiszt Algéria rendőrfőkapitányát, Ali Tunszit. A belügyminisztérium szerint a gyilkoson pillanatnyi elmezavar tört ki, aki egy köztük kirobbant vita miatt lőtte le a főkapitányt. A támadó ezt követően meg akarta ölni magát, de nem járt sikerrel.
Vágólapra másolva!

Agyonlőtte Algéria országos rendőrfőnökét csütörtökön az egyik kollégája, akin pillanatnyi elmezavar tört ki - jelentette be Algírban a belügyminisztérium. "Ali Tunszit egy munkamegbeszélésen ölték meg (...) egy rendőrtiszt hirtelen őrültségi rohamában fegyvert rántott, és halálosan megsebesítette az ezredest" - hangzik a hivatalos közlemény.

Az incidens a fővárosban, a rendőrség központjában történt. Egy anonim forrás szerint két másik személy is megsebesült. A támadóról azt mondják, hogy összeveszett Tunszival annak irodájában, és eközben rántott pisztolyt. "A helyszínen tartózkodó kollégák visszalőttek rá" - mondta a neve elhallgatását kérő illető.

A belügyminisztérium szerint a támadó meg akarta ölni magát, de ez nem sikerült neki, csak súlyosan megsérült, és kórházba szállították. Az ügyben vizsgálat indult.

Tunszi az algériai belbiztonsági szolgálatok egyik erős embere volt. Részt vett a francia gyarmatosítók elleni felszabadító háborúban, és vezető szerepet vitt az iszlamista szélsőségesek elleni harcban, akik majdnem térdre kényszerítették az észak-afrikai országot az 1990-es években.

Szórványos támadásaikkal azóta is zavart keltenek, de egy illetékes szerint Tunszi halála nem befolyásolja az ellenük vívott küzdelem folytatását. "A terror elleni harc nem egy ember dolga, hanem az összes algériai intézményé" - mondta.