Súlyos börtönbüntetést kaptak a faji alapon gyilkoló orosz banda tagjai

Vágólapra másolva!
Nem szláv emberekre vadásztak és 11 embert öltek meg a magukat fehér farkasoknak nevező csoport tagjai Oroszországban. A gyilkosságok miatt a banda kilenc tagját börtönre ítélte a moszkvai bíróság csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A moszkvai városi bíróság 7 évtől 23 évig terjedő szabadságvesztésre ítélte a magát fehér farkasoknak nevező csoport kilenc tagját, akik 11 embert gyilkoltak meg. A 12 vádlott közül hármat felmentettek. Az ügyvédek fellebbeznek, az ügyészség nem kéri az ítélet súlyosbítását.

A csoport 18-22 éves tagjai a vádirat szerint 2007. április 20-án, Hitler születésnapján szerveződtek csoportba, hogy "nem szláv nemzetiségű" embereket öljenek meg. Részletes tervet dolgoztak ki arra, hogy közterületeken, más emberek jelenlétében követik el a gyilkosságokat.

A csoport tagjai még 2007. április 20-án este megtámadtak egy üzbegisztáni állampolgárt, megölték és a gyilkosságot mobiltelefonnal rögzítették. A banda egyik vezéralakja a 18 éves Alekszej Dzsavahisvili volt, aki annak ellenére, hogy apja grúz, a szlávokhoz sorolta önmagát.

Dzsavahisvilit két, a banda több más tagját több, egyiküket kilenc gyilkosságban való bűnrészességgel vádolták.