Verekedő orvosok miatt halhatott meg egy brazil baba

Vágólapra másolva!
Összeverekedett két orvos egy brazil kórházban egy nő szülése közben, és emiatt a babát csak később tudták világra hozni, de akkor már halott volt. A csecsemő halála miatt vizsgálatot indítottak a brazil hatóságok, a két verekedő orvost pedig kirúgták.
Vágólapra másolva!

Orvosok közötti verekedés miatt meghalt egy csecsemő Brazíliában - írja a BBC. Egyelőre vizsgálják, miért estek egymásnak a doktorok épp a szülőszobán, bár valószínűleg azon vesztek össze, hogy ki a fő szülészorvos a délnyugat-brazíliai Ivinhema városában.

Végül egy harmadik orvos másfél órával később császármetszéssel vezette le a szülést, azonban a kislány halva született. Az egyik tisztviselő azt nyilatkozta, hogy még nem bizonyítható, hogy a 32 éves szülő nővel nem törődő, veszekedő orvosok felelőssége-e, hogy meghalt a csecsemő. Az Agencia Estado hírügynökség szerint a két civakodó orvost a tragikus szülés után elbocsátották. A kislány halotti anyakönyvi kivonata szerint a halálát oxigénhiány okozta, viszont hátra van még a boncolás, amely majd biztosan megállapítja a halál okát.

A szülésre készülő nő, Gislaine de Matos Rodrigues külön megkérte az egyik orvost, hogy gondoskodjon róla, miután levezette a szülést is. Azonban szülés közben beállított a másik orvos, aki közölte, hogy ő van szolgálatban, a nő ellátásán aztán összeveszett a két doktor. A két orvos ezután heves szóváltásba kezdett, majd összeverekedtek.

"Nagy harc volt. A földön hemperegtek, és a feleségem rájuk kiáltott, hogy hagyják már abba" - mondta Rodrigues férje, Gilberto Melo Cabreira a Folha de Sao Paulo brzail lapnak. Azt mondta, hogy ezután a biztonsági személyzetet kellett riasztani, hogy szétválasszák a dulakodókat. A brazil Globo TV megszólaltatta az egyik orvost, aki kollégáját okolta a veszekedésért: "Nem én kezdtem verni őt, ő kezdte a verekedést" - mondta kollégájáról Sinomar Ricardo.