Leszoktatná a cigiről Obamát a Fehér Ház orvosa

Vágólapra másolva!
Első elnöki orvosi vizsgálatán esett át vasárnap Barack Obama amerikai elnök. Orvosai szerint kitűnő egészségnek örvend, de fel kellene hagynia a dohányzással.
Vágólapra másolva!

Első alkalommal vizsgálata meg Barack Obama amerikai elnököt a Fehér Ház orvoscsapata. A haditengerészetnél szolgáló orvos, Jeffrey Kuhlman kapitány szerint a 48 éves elnök egészsége "kitűnő". A következő vizsgálatot 2011 augusztusára írta ki, amikor Obama ötven éves lesz.

A doktor ugyanakkor felszólította az elnököt, hogy teljesen szokjon le a dohányzásról. Obama egészségügyi állapotáról szóló jelentés megemlíti, hogy Obama "nikotinhelyettesítő terápiát" alkalmaz, ami az amerikai médiában megjelent hírek szerint nikotinrágót jelent.

Obama ugyan megígérte feleségének, hogy le fog szokni a dohányzásról, amikor indul az elnöki székért, de már a választási kampány alatt is rajtakapták, amint egy-egy cigarettát kért az őt követő újságíróktól. Obama egy júniusi sajtótájékoztatón ismerte el először nyilvánosan, hogy nem szokott le teljesen a dohányzásról. Az amerikai elnök akkor kijelentette, hogy "95 százalékban" már felhagyott rossz szokásával, de olykor-olykor elszív egy szál cigit.