Vágólapra másolva!
6,6-es erejű utórengés rázta meg pénteken Chile középső részét. Szombaton az utóbbi évtizedek legerősebb rengése pusztított a dél-amerikai országban, több száz ember meghalt, és jelenleg is a hadsereg tartja fenn a rendet több térségben.
Vágólapra másolva!

Erőteljes, a Richter-skála szerint 6,6-os utórengés rázta meg pénteken Chilét, ahol a múlt szombaton az elmúlt egy évszázad egyik legerősebb földrengése pusztított. Az amerikai földtani intézet (USGS) közlése szerint az utórengés fészke a közép-chilei Concepción városától 40 kilométerre északnyugatra, 29 kilométeres mélységben volt.

A múlt szombaton a Richter-skála szerint 8,8-as erősségű földrengés rázta meg Chilét, amiben a legfrissebb adatok szerint 279-en meghaltak. A pusztító szombati rengés óta már csaknem 150 utórengés volt az országban.

A katasztrófa a legsúlyosabban Concepciónt érintette, ahol kijárási tilalmat vezettek be, és a régióba 14 ezer katonát vezényelt Michelle Bachelet chilei elnök a fosztogatások miatt. Chilét olyan időszakban érte a természeti csapás, amikor már éppen kezdett kikecmeregni a gazdasági világválságból. Szakértők szerint a földrengéskár elérheti a 30 milliárd dollárt is, amely összeg a chilei hazai össztermék (GDP) 15 százalékának felel meg.