Belehalt sérüléseibe a Pentagonnál lövöldöző férfi

Vágólapra másolva!
A Pentagon két biztonsági tisztje is megsebesült a Washingtonban kitört lövöldözésben. Egy férfi nyitott tüzet a védelmi minisztériumhoz legközelebb eső metrómegállónál, az indítékai egyelőre ismeretlenek, a rendőrök visszalőttek. A Pentagont lezárták, a támadó belehalt sérüléseibe.
Vágólapra másolva!

Két rendőr megsérült egy tűzpárbajban Washingtonban, ahol csütörtök este lövöldözés tört ki a védelmi minisztérium, a Pentagon közelében található metróállomásnál. Az incidensben a támadó is súlyosan megsérült, akit a rendőrökkel együtt kórházba szállítottak. Pénteken reggelre a 36 éves támadó belehalt sérüléseibe, a rendőrök állapota stabil. A Pentagon épületét egy időre teljesen lezárták. A lövöldöző indítékai egyelőre ismeretlenek.

A támadó a csütörtök esti csúcsforgalom idején, helyi idő szerint 18 óra 40 perckor, a Pentagonhoz vezető metróállomás közelében, egy járdán nyitott tüzet a rendőrökre, miután a zsebéből pisztolyt húzott elő. Richard Keevill, a Pentagon rendőrségi parancsnoka szerint a férfi be akart menni a védelmi minisztérium épületébe, és amikor kérték tőle a belépőjét, előrántotta fegyverét, és lövöldözni kezdett. A Pentagon biztonsági emberei viszonozták a tüzet. A parancsnok szerint a férfi egyetlen szót sem szólt, mielőtt lőni kezdett, és az arcán sem volt jele érzelemnek - írja a CNN amerikai hírtelevízió honlapján.

Keevill az újságírók kérdésére sem akarta megnevezni a támadót, csak annyit mondott, hogy amerikai állampolgárról van szó.

A rendőrség gyanúja szerint a támadásnak van egy másik szereplője is, kilétéről azonban nem közöltek részleteket.

A lövöldözés után egy időre teljesen lezárták az amerikai védelmi minisztérium épületét, és a metrószerelvények sem álltak meg a Pentagonnál, ehelyett továbbhaladva, kihagyták a megállót. A Pentagon metró-, illetve vasútállomását a híradások szerint pénteken is zárva tartják.

Az amerikai fővárosban a védelmi minisztérium metrómegállójából egy mozgólépcső vezet a Pentagon épületéhez, amely előtt a dolgozóknak, illetve látogatóknak egy biztonsági ellenőrzésen kell átesniük. Az ellenőrzőpontnál két rendőr posztol egy golyóálló üveg mögött.

A támadó indítéka egyelőre nem ismert. A lövöldözés előtt az amerikai védelmi miniszter, Robert Gates Dánia védelmi miniszterét, Gitte Lillelundot fogadta a Pentagonban. A két tárcavezető a NATO-vezette nemzetközi haderő afganisztáni erőfeszítéseiről tárgyalt.