Pókerjátékosokat raboltak ki fegyveresek Berlinben

Vágólapra másolva!
Fegyveres rablók támadták meg egy pókerverseny résztvevőit szombaton Berlinben, kirabolták őket, majd elmenekültek. A támadásban több játékos megsérült, de nem súlyosan.
Vágólapra másolva!

Fegyveres rablók támadtak a European Poker Tour berlini résztvevőire. A maszkos bűnözők a Berlin központjában lévő Grand Hyatt hotelba törtek be, majd megfenyegették fegyvereikkel a biztonsági őröket, ezután pánik tört ki - közölte a rendőrség. A Tageszeitung című berlini lap online kiadása szerint Kalasnyikovok és gránátok voltak a támadóknál, akik öten lehettek, és két társuk falazott nekik. A támadók 800 ezer eurót - átszámítva több mint 210 millió forintot - zsákmányoltak.

A berlini rendőrség nem erősítette meg az összeget. Azt közölték, hogy a pókerjátékosok és az őrök közül néhányan megsérültek a támadásban, de egyikük sem súlyosan. A Tageszeitung szerint egy biztonsági őrnek rövid időre sikerült megállítania az egyik menekülő rablót, mire az fejbe vágta őt a fegyverével.

A European Poker Tour nevű ötnapos, több városra tervezett versenysorozatnak Berlin lett volna az első állomása, csaknem ezer résztvevővel. Az egyik játékos a német teniszlegenda, a háromszoros wimbledoni győztes, Boris Becker. Egyelőre nem tudni, hogy a támadás idején Becker ott volt-e már a pókerteremben.