Kézigránátokkal és bozótvágó késekkel rabolták ki a pókerjátékosokat Berlinben

Vágólapra másolva!
Automata fegyverek, kézigránátok és bozótvágó kések is voltak a rablóknál, akik szombaton betörtek egy berlini luxushotelben rendezett pókerversenyre. A rendőrség szerint négyen voltak az elkövetők, a versenyszervező viszont hat elkövetőről beszél.
Vágólapra másolva!

Szombaton törtek be fegyveresek az európai pókersorozat (European Poker Tour) berlini versenyének helyszínére, a Grand Hyatt hotelba, majd megléptek a versenydíj összegével, állítólag csaknem egymillió euróval, vagyis átszámítva 266 millió forinttal.

A berlini rendőrség vasárnapi közlése szerint a szombat délutáni támadásban négy maszkos bandita vett részt a német főváros központjában lévő luxusszállóban. A verseny néhány résztvevője és a biztonsági őrség legalább egy tagja megsebesült, de egyikük sem súlyosan. Egy őrt bántott az egyik menekülő rabló, az érintett játékosok a tülekedésben sérültek meg, amikor pánik tört a támadáskor - közölte Carsten Müller rendőrségi szóvivő.

A versenyszervező European Poker Tour (EPT) honlapja szerint hat támadó volt. Az EPT szemtanúkra hivatkozva állítja ezt. Egyelőre nem tudni, miért van eltérés a rendőrség és az EPT adatai között a támadók számát illetően. A B.Z. berlini napilap szemtanúkat idézve azt közölte, hogy a támadóknál automata fegyverek, kézigránátok, sőt bozótvágó kések is voltak. A rendőrség ezeket az információkat nem kommentálta még.

A Spiegel magazin honlapja idéz egy Claudia Sommerey nevű szemtanút, aki szerint pánik tört ki a játékteremben, többen az asztalok alatt bújtak el és sikoltoztak. Egyelőre sem a rendőrség, sem a sajtó nem állította, hogy akár figyelmeztető lövések dördültek volna el. Azt sem tudni, mennyi ideig tartott az akció.

Az európai pókersorozat (European Poker Tour) ötnapos versenyét 400-an kezdték szerdán, és a szombati rablótámadásig sokan már kiestek. Köztük volt a háromszoros wimbledoni teniszbajnok, a német Boris Becker. Arról egyelőre nincs információ, hogy Becker a szállóban, esetleg a játékteremben volt-e a támadáskor.