Agyontapostak egy embert Indiában a rendőrjelöltek

Vágólapra másolva!
Pánik tört ki egy rendőrségi toborzáson hétfőn Indiában. A jelentkezési lapokért több tízezren tülekedtek, egy embert agyontapostak, tízen megsérültek.
Vágólapra másolva!

Pánik tört ki hétfőn egy rendőrségi toborzó állomásnál az indiai Mumbai városában. A zűrzavar azután támadt, hogy a több tízezer állásra várakozó ember közt tülekedés támadt a jelentkezési lapokért. Az indiai rendőrségi toborzóközpont bejárata előtt már éjszaka hatalmas tömeg gyűlt össze. Hétfő reggel a becslések szerint mintegy 30 ezren várakoztak arra, hogy jelentkezzenek a meghirdetett 3300 állásra. "Az emberek egymásra ugorva próbáltak meg a jelentkezéshez szükséges dokumentumokhoz jutni" - írták a hatóságok a rendőrségi közleményben. A zűrzavarban végül egy embert halálra tapostak, tízen pedig megsérültek.

Indiában a szövetségi kormány tavaly augusztusban jelentette be, hogy márciusig a különböző tagállamokban együttesen 150 ezer rendőrt verbuválnak. Az ázsiai államban viszonylag gyakoriak a hasonló tragédiák, legutóbb, a múlt héten, az északi Uttar Pradesh tagállamban fordult elő, hogy egy templomi segélyosztásra összegyűlt emberek agyontaposták egymást. Akkor 63-an haltak meg, a hatóságok szerint azért, mert a szervezők nem szavatolták az eseményre érkezők biztonságát.