Leninhez igyekezett a Vörös téri lövöldöző

Vágólapra másolva!
Gumilövedékes fegyverrel lövöldözött egy férfi a moszkvai Vörös téren. A Lenin-mauzóleumba akart bejutni, mert szerinte ott az Antikrisztus testét őrzik. 
Vágólapra másolva!

Kisebb lövöldözés tört ki hétfőn a moszkvai Vörös téren, amikor egy férfi be akart hatolni a Lenin mauzóleumba, és egy gumilövedékes fegyverrel rálőtt az ezt megakadályozni próbáló őrre. A férfit hamar legyűrték, az incidensben senki nem sérült meg.

A szakállas támadó azt akarta, hogy eltávolítsák Lenin maradványait a múzeumból. A Moszkovszkij Komszomolec szerint azt állította, hogy az építményben az Antikrisztus múmiáját őrzik, amit ő először géppisztollyal akart szétlőni, de azután azt a tanácsot kapta, hogy nem érdemes próbálkoznia, mert a szarkofág biztosan golyóálló.

A rendőrség szerint a 33 éves Szergej Karpencov nemi erőszak miatt már ült börtönben, de példás magaviselete miatt négy év után szabadlábra helyezték. Szabadulása után nem sokkal 2007-ben fegyveres rablásba keveredett, tettestársait elfogták, őt azóta körözték.

Mivel eddig nem merült fel, hogy pszichiátriai kezelésre szorulna, a rendőrök feltételezik, hogy Karpencov egy enyhébb vádpont alapján így próbált újra rács mögé kerülni. Legutóbb 1990-ben dördültek lövések a Vörös téren: egy Alekszandr Smonov nevű férfi Mihail Gorbacsov akkori szovjet elnök életét próbálta kioltani.