Feladta magát a berlini pókertorna egyik kirablója

Vágólapra másolva!
Ügyvédjével együtt jelentkezett egy berlini rendőrőrsön a European Poker Tour berlini tornájának egyik kirablója. Rajta kívül még három embert keresnek a német hatóságok az amatőrnek minősített rablás ügyében.
Vágólapra másolva!

Feladta magát a berlini pókertorna egyik kirablója - írja a Deutsche Welle angol kiadása. A német rendőrség szerdán erősítette meg a német Bild című napilap értesülését, miszerint a 21 éves, török származású férfi ügyvédjével együtt jelentkezett egy berlini rendőrőrsön. Három másik társát még keresik a rendőrök.

Március 4-én négy maszkos férfi rontott be a berlini Grand Hyatt hotelbe, hogy megpróbálja elrabolni az ott zajló European Poker Tour nemzetközi pókerverseny főnyereményét. A bozótvágókkal és lőfegyverekkel felszerelkezett támadók végül 242 ezer euró készpénzt zsákmányoltak, majd egy fekete Mercedesszel elhajtottak.

A múlt héten a rendőrség már őrizetbe vett egy embert az üggyel összefüggésben, azonban később kiderült, bizonyítható alibije van a rablás idejére. Nem sokkal később a német rendőrség ígéretet tett, hogy mielőbb elfogja az amatőrnek bélyegzett rablókat. Valóban követtek el hibákat: a hotel biztonsági kamerái által rögzített képeken látható, hogy egyikük nem viselt kesztyűt.

A pókerbajnokságon 950 ember vett részt, és 4,7 millió eurót szándékoztak a szervezők szétosztani. Ebből a győztes 1 milliót kapott volna - írja a Deutsche Welle.