Nyomozni kezdtek a franciák Ophélie ügyében

Vágólapra másolva!
Nyomozni kezdett a francia rendőrség a 2008-ban Budapesten eltűnt, majd a Dunában megtalált Erasmus-ösztöndíjas Ophélie Bretnacher ügyében - írják francia lapok. A lány apja szerint nem lehet kizárni a bűncselekmény lehetőségét, ezért januárban emberrablás és szándékos emberölés gyanújával feljelentést tett.
Vágólapra másolva!

A francia hatóságok nyomozást indítottak a Budapesten 2008 decemberében eltűnt, majd két hónappal később a Dunában megtalált diáklány, Ophélie Bretnacher ügyében - közölték internetes honlapjaikon a L'Express és a Le Figaro című párizsi lapok.

A lépésre azt követően került sor, hogy a francia lány apja még 2010 január végén emberrablás és szándékos emberölés gyanújával feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a párizsi ügyészségen.

A 22 éves diáklány az Erasmus program keretében érkezett Magyarországra másfél évvel ezelőtt. Utoljára 2008. december 4-én éjjel egy belvárosi szórakozóhelyen látták, ahonnan hazaindult. Kézitáskáját, benne személyazonossági irataival és mobiltelefonjával eltűnése éjszakáján a Lánchídon találták meg. Holttestére február 12-én hajósok találtak rá a Duna budapesti, XXI. kerületi szakaszán.

A magyar igazságügyi orvosszakértői vélemény azt állapította meg, hogy Ophélie Bretnacher halálát fulladás okozta, idegenkezűségre, bűncselekményre utaló nyom nem merült fel. Ezt utóbb a Franciaországban megismételt boncolás is megerősítette. A lány szülei azonban elutasították azt a feltételezést, hogy gyermekük öngyilkos lett volna. Szerintük nincs minden tisztázva a haláleset körül, és - mint vélik - egyelőre a bűncselekmény lehetőségét sem lehet teljes bizonyossággal kizárni.

Francia igazságügyi források szerint az ügy irányításával Paul Hubert vizsgálóbírót bízták meg.