Egy tanú szerint abbahagyta Michael Jackson újraélesztését orvosa

Vágólapra másolva!
Abbahagyta a sztár újraélesztését, és a mentők hívása helyett a gyógyszeres fiolákat gyűjtögette Michael Jackson szobájában a zenész halálának idején orvosa, Conrad Murray - állítja rendőrségi tanúvallomásában Jackson logisztikai igazgatója. Murray ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt folyik eljárás Jackson tavaly júniusi halála matt.
Vágólapra másolva!

Michael Jackson magánorvosa elkezdte ugyan a cardiopulmonalis újraélesztést (CPR) a haldokló popsztáron, de felfüggesztette azt, és nem hívta azonnal a mentőket, hogy legyen ideje összegyűjteni a szobában a gyógyszeres fiolákat. Ezt állítja Alberto Alvarez, Jackson logisztikai igazgatója a nyomozóknak tett vallomásában.

Alvarez vallomásának másolata hétfőn került nyilvánosságra. Jackson még élt, amikor a magánorvos, Conrad Murray hívására Alvarez az ágyához ért, és segített az orvosnak az újraélesztésben.

Murray ellen február elején vádat emeltek gondatlanságból elkövetett emberölés címén, mert bevallása szerint erős klinikai altatószerrel, propofollal kezelte az álmatlanságban szenvedő sztárt. Szakértők szerint azonban a propofolt csak nagyon súlyos esetekben szabad otthon alkalmazni. Ráadásul megállapították, hogy Jackson esetében az infúzió útján alkalmazott propofolt nem megfelelő körülmények között és gondossággal kötötték be. A toxikológiai vizsgálat során egy nagy műtétnél szokásos mennyiségű propofolt találtak Jackson szervezetében.