Elszabadult tehervonat ölt meg három embert Norvégiában

Vágólapra másolva!
Fékezés nélkül rohant az oslói kikötőbe egy elszabadult tehervonat szerdán, a balesetben legkevesebben hárman meghaltak. A vonat összedöntött egy épületet, több vagonja pedig az öböl vizébe zuhant.
Vágólapra másolva!

Legkevesebben hárman meghaltak és négyen megsérültek egy norvégiai vasúti balesetben szerdán - írja a CNN. A balesetet egy lejtőn haladó, elszabadult teherszerelvény okozta az oslói kikötőben. A szabadon guruló vonat kisiklott, majd becsapódott egy épületbe, a BBC szerint több vagon a fjord vizébe esett.

A becsapódás erejétől az Alnabru kikötői terminál egy épülete összeomlott, egy másik pedig megrongálódott - közölte a rendőrség. Az áldozatok az épületben vagy a körül dolgoztak épp, amikor a vonat becsapódott - mondta Martine Laeng rendőrségi szóvivő az AP-nek. Az összedőlt épületben vizsgálták át a beérkező tehervonatok szállítmányát.

A vasutat üzemeltető CargoNet nevű cég honlapján azt közölte, hogy 16 vagon siklott ki a súlyos balesetben. A CargoNet szerint a szerelvény mozdony nélkül vesztegelt néhány kilométerre a kikötőtől, egy kereskedelmi övezetben, és még nem tudni, miért szabadult el. Az üres vagonok kilométereken át gurultak lefelé.

"Láttam, ahogy a vonat túl gyorsan közeledik felénk" - mondta a kikötőben dolgozó a VG című norvég bulvárlapnak. "Több vagon kisiklott. Az egyik nagyon durván siklott ki, megpördült és belecsapódott egy teherautóba, ami a vágányon parkolt" - tette hozzá. Az NRK norvég közszolgálati televízió képein két vagont is lehetett látni, amelyek befordultak a vízbe. A baleset Oslo Sjursoeya kerületében, a főváros délkeleti részén történt. Helikopterek és búvárok keresik az esetleges sérülteket.

Forrás: AFP
Az összedőlt kikötői épület Oslóban