Életfogytiglanra ítéltek három magyart Szenegálban

Vágólapra másolva!
Életfogytig tartó kényszermunkára ítélt a szenegáli bíróság szombaton három magyar férfit emberölésért és lopásért. A vád szerint egyikük a francia idegenlégióból, a másik a magyar hadseregből dezertált. A szenegáli hatóságok szerint harmadik társukkal együtt zsoldosként akartak dolgozni.
Vágólapra másolva!

Életfogytig tartó kényszermunkára ítélték szombaton a szenegáli taxisofőrjük meggyilkolásának vádolt három magyar férfit, akik a gyanú szerint zsoldosként akartak dolgozni a nyugat-afrikai országokban. A dakari esküdtszék bűnszövetkezetben elkövetett gyilkosságban és lopásban találta bűnösnek a vádlottakat.

A vádirat szerint a 29 éves G. Géza, a 32 éves N. Zoltán és a 34 éves F. Tamás 2006 áprilisában megfojtotta szenegáli taxisofőrjét, aki bérbe adta nekik a terepjáróját. A védelemnek 15 napja van a fellebbezésre.

A vádirat szerint az egyik magyar a francia idegenlégióból, a másik a magyar hadseregből dezertált. Harmadik - aki eredeti foglalkozása szerint asztalos - társukkal együtt részt vettek egy "katonai kiképzésen", majd úgy döntöttek, hogy "munkát keresnek Afrika feszültséggócaiban", többek között Sierra Leonéban.