Interneten ismerkedett meg a molesztáló pappal

Vágólapra másolva!
Franciaországra is átterjedt a molesztálási botrány, miután bűnügyi eljárást indítottak egy pap ellen egy 22 éves fiatalember szexuális zaklatásának vádjával. Eddig Írországban és Németországban dagadt országos méretűre a molesztálási botrány.
Vágólapra másolva!

Bűnügyi eljárást indítottak Franciaországban egy pap ellen, mert egy 22 éves fiatalember panaszt tett rá szexuális zaklatás miatt. Ezenkívül a rendőrség egy gyerekről készült pornográf fényképekre bukkant a pap lakásán - közölte pénteken a Párizstól délkeletre lévő Troyes város ügyésze.

A papot - akinek nevét nem közölték - szerdán őrizetbe vették, és kihallgatták. "Mindenkit felháborít, ami történt, de előre nem szabad ítéletet mondani. Meg kell várni, hogy kiderüljön az igazság" - jelentette ki Marc Stenger troyes-i püspök a helyi lappban, a L,Est-Éclairben megjelent közleményében. A püspök arra kérte a papot, hogy a vizsgálat idejére - amely akár hónapokig is eltarthat - költözzön el.

A fiatalember vallomásában elmondta, hogy az interneten keresztül, novemberben került kapcsolatba a szóban forgó pappal. Amikor személyesen elment hozzá, a pap szexuálisan letámadta őt - közölte egy meg nem nevezett személy, aki ismeri a nyomozás eredményeit.

XVI. Benedek pápa múlt hét szombaton hozta nyilvánosságra azt a pásztorlevelét, amelyben szégyenről és lelkiismeret-furdalásról ír az írországi molesztálási ügyek miatt. A szigetországban kirobbant botrány óta Németországban is egyre több eset kerül nyilvánosságra, amelyek arról szólnak, hogy papi méltóságok segítettek eltusolni molesztálási ügyeket.