Sztiptízbáros számlák miatt magyarázkodnak az amerikai republikánusok

Vágólapra másolva!
Majdnem 2000 dollárt költött el egy sztriptízbárban az amerikai republikánus párt pénzügyi beszámolók szerint. Egy adományozójuk ugyanis baráti összejövetelt szervezett a párt többi fiatal támogatójának, majd az erre fordított összeget visszaigényelte a párttól. A republikánusok más luxuskiadásaival együtt ez is kiverte a biztosítékot a többi támogatónál.
Vágólapra másolva!

Sztriptízbárba szervezett összejövetel sodorta bajba az amerikai Republikánus Nemzeti Tanács (RNC) elnökét, Michael Steele-t - írja a Washington Post. Pénzügyi beszámolókból kiderült: a párt dollártízezreket költött luxushotelekre, magánrepülőkre és más megkérdőjelezhető kiadásokra - ezen belül a sztriptízbárban megtartott összejövetelre. A tanács hétfőn közölte, hogy maga Steele és a párt idősebb vezetői sem voltak jelen a klubban.

A "nem hivatalos összejövetel" során 1949 amerikai dolláros számlát hagytak maguk mögött egy hollywoodi bárban, amely arról híres, hogy félmeztelen lányok szórakoztatják a közönséget, olykor kötözős, szadomazo számokkal. A Voyeur West nevű lokálban történtek több adományozót is feldühítettek. A Republikánus Párt szerint az egyik adományozó, Erik Brown volt a szervező, aki a múlt hónapban visszaigényelte az összeget a republikánus tanácstól.

Ken McKay, az RNC személyzeti főnöke azt mondta a Los Angeles Timesnak, hogy Erik Brown abban a hitben fizette ki a számlát, hogy azt majd visszatéríti az RNC. Az elektronikus kampányolásban a republikánusokat segítő céget működtető Brown ígéretet tett, hogy visszafizeti az összeget a republikánusoknak.

McKay azt nem tudta megmondani, ki engedélyezhette a kifizetést a szervezeten belül. Allison Meyerst, az RNC pénzügyi ügyintézőjét ugyanakkor az ügy miatt el is bocsátották állásából. A párttanács szerint Meyers volt a felelős a szervezet Ifjú Sasok nevű programjáért, amelynek keretében 45 év alatti adományozókat toboroztak a republikánusok.