Egy hét után hoztak felszínre 114 kínai bányászt

Vágólapra másolva!
114 kínai bányászt sikerült élve a felszínre hozni egy héttel azután, hogy víz árasztott el egy bányát Kína északi részén. A mentők további 39 ember után kutatnak.
Vágólapra másolva!

Több mint egy héttel azután, hogy víz árasztott el egy bányát az észak-kínai Sanhszi (Shanxi) tartományban, 114 bányászt sikerült kimenteni - közölte hétfőn a kínai állami tévé.

A mentők további 39 ember után kutatnak. Az állami tévé többek között arról közölt képeket, hogy a bányászokat hordágyon hozzák ki üdvrivalgások közepette.

A sanhszi tartományi Vangcsialing (Wangjialing) szénbányájában március 28-án vasárnap érte vízbetörés a bányában dolgozókat. A több mint 3 ezer mentő nyolcadik napja dolgozik a bányában rekedtek megmentésén. Szivattyúzzák a vizet és igyekeznek minél nagyobb biztonságot teremteni, hogy ne következzen be újabb katasztrófa.

A lent rekedt emberek korábban a fúrócsövek kocogtatásával jelezték, hogy életben vannak. Az első kimenekített kilencfős csoporthoz kiszűrődő, homályos lámpafények vezettek, őket még hétfőre virradóra a közeli kórházba szállították.