Csak cigizett a repülőrobbantással gyanúsított katari diplomata

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vettek egy katari diplomata okmányokkal utazó férfit egy Washingtonból Denverbe tartó repülőgépen, mert azt hitték, hogy egy cipőbe rejtett bombát akar meggyújtani. A gépet két F16-os vadászgép kísérte a denveri reptérig, de kiderült, hogy félreértés történt, a férfi csak a mosdóban dohányzott.
Vágólapra másolva!

Legyűrtek a biztonsági őrök egy katari diplomata okmányokkal utazó férfit a United Airlines Washingtonból Denverbe tartó repülőgépén, mert azt hitték, hogy egy cipőbe rejtett bombát akar meggyújtani - írja a CNN. A rendészek átvizsgálták a férfit, de nem találtak bombát a férfi cipőjében. A félreértést az okozhatta, hogy a férfi hosszú időt töltött a mosdóban, és ott valószínűleg dohányzott. A hivatalnokok szerint az is megtévesztő volt, hogy a férfi "szerencsétlen megjegyzést" tett a cipőbombáról az őt kérdőre vonó alkalmazottaknak.

Az incidens miatt a 157 utast szállító Boeing 757-est F16-os vadászgép kísérte a denveri reptérig, ahol helyi idő szerint este hét óra előtt tíz perccel biztonságosan landolt. A repülőgép személyzete arra gyanakodott, hogy megismétlődhet az a 2001 decemberi eset, amikor Richard Reid egy cipőjébe rejtett bombát próbált meggyújtani egy gép fedélzetén.

A férfit őrizetbe vették, de diplomáciai mentességet élvez, ezért egyelőre nem világos, hogy mi lesz a további sorsa - írja a CNN. "Megértjük a légi közlekedés biztonságát garantáló intézkedéseket, de ez a diplomata az én utasításomra utazott hivatalos ügyben Denverbe, és biztosan nem tett semmi fenyegetőt" - írta az eset után a katari nagykövet.