Slota szigorúbban ellenőrizné a magyar határt

Vágólapra másolva!
A Dél-Szlovákiában csavargó magyar fasisztákra hivatkozva kijelentette a Szlovák Nemzeti Párt alelnöke, hogy szigorúbb határőrizet lenne szükséges a szlovák-magyar határon. A romákkal kapcsolatban elmondta, hogy velük szemben nagyobb rendőri szigort kéne bevezetni, a rendőröknek pedig nem a húsvétkor úton lévőket kéne piszkálni.
Vágólapra másolva!

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) javasolni fogja a pozsonyi belügyminiszternek, hogy erősítsék meg a szlovák-magyar államhatár őrzését. "Elfogadhatatlan, hogy Dél-Szlovákiában csak úgy csavarogjanak a magyar fasiszták a Jobbiktól" - jelentette ki Anna Belousovová, az SNS első alelnöke csütörtöki pozsonyi sajtóértekezletén.

Ján Slota, a párt elnöke kijelentette: ha a belügyi tárca az SNS kezében lenne, akkor a szigorú határellenőrzés már régen megvalósult volna. Az SNS vezetői nyilatkozataikban arra reagáltak, hogy a Jobbik hívei a közelmúltban virágcsokrot helyeztek el Szent István révkomáromi szobránál.

Slota azt is állította, hogy Dél-Szlovákia tele van magyar ügynökökkel. "Igazoltatni kell őket, hogy megállapítsuk, miért vannak itt, és mit csinálnak" - mondta. Szerinte a magyar szélsőségeseknek semmi keresnivalójuk Szlovákia területén.

A romákkal szemben is keményebb fellépést akarnak

A magyar- és romaellenes nyilatkozatairól elhíresült politikus ismét határozottabb fellépést követelt a szlovák hatóságoktól a romákkal szemben is. "A jog érvényesülését határozottan meg kell követelni ezen az etnikumon belül is. Ám nem akarom a problémát erre az etnikumra leszűkíteni, minden aszociális elemre vonatkoztatnám" - jelentette ki.

Az SNS közmunkához kötné a szociális segélyek kifizetését, és megerősítené a rendőri jelenlétet azokon a településeken, ahol romák élnek. "A rendőröknek ott lenne a helyük, nem pedig az utakon, ahol a húsvéti ünnepek alatt az egész nemzetet piszkálták" - fogalmazott Slota.