Izraeli segítséggel került kórházba egy hamászos miniszter gyereke

Vágólapra másolva!
Az izraeli védelmi miniszter adott engedélyt arra, hogy beléphessen Izrael területére a Hamász radikális palesztin szervezet egyik miniszterének beteg lánya. A lányt Izraelből szállították egy jordániai kórházba.
Vágólapra másolva!

Izrael engedélyezte, hogy területén keresztül szállítsák kórházba a Hamász palesztin radikális mozgalom egyik miniszterének kislányát - közölte egy izraeli katonai szóvivő vasárnap. A szóvivő szerint hároméves gyereket egy dél-izraeli kórházba vitték, majd onnan egy jordániai helikopterrel juttatták el Ammánba. Nabil Sarif jordániai tájékoztatási és médiaügyi államminiszter viszont azt mondta vasárnap, hogy a lány a húszas éveiben jár, már gyógyulófélben van, és 48 órán belül elhagyhatja a kórházat.

A súlyos beteg lány átszállításához szükséges különleges engedélyt Ehud Barak izraeli védelmi miniszter II. Abdalláh jordániai király közbenjárására adta meg. "Péntek este engedélyeztük, hogy a Gázai övezet belügyminiszterének kislánya átutazzon" Izraelen - mondta a szóvivő az izraeli közszolgálati rádiónak. A gyerek a gázai-izraeli határon fekvő Ereznél lépett be Izrael területére.

Izrael szigorú blokád alatt tartja a Gázai övezetet azóta, hogy a Hamász 2007 júniusában átvette a terület feletti ellenőrzést, kiűzve onnan a Mahmúd Abbász palesztin elnökhöz hű erőket. A zárlat kezdete óta gyakorlatilag csak a létfenntartáshoz szükséges árukat engedi be Izrael az övezetbe. A mintegy 360 négyzetkilométernyi területen majdnem másfél millió palesztin nyomorog.