Szakít hűtlen jegyesével a legkisebb svéd királykisasszony

Vágólapra másolva!
Nem megy feleségül Jonas Bergström ügyvédhez Madelein svéd hercegnő, XVI. Károly Gusztáv svéd király legkisebb lánya. Férje állítólag egy 21 éves norvég kézilabdasztárral lépett félre egy sítúrán.
Vágólapra másolva!

Lemondta a házasságát Madeleine Madeleine Therese Amelie Jospehine svéd hercegnő, miután olyan sajtóhírek jelentek meg, hogy vőlegénye - Jonas Bergström ügyvéd - félrelépett egy kollégistalánnyal jegyességük alatt - jelentette a CNN. A brit Daily Mail szerint az egyik legnagyobb svéd ügyvédi irodánál, a Vingénél vállalati joggal foglalkozó Bergström, a 21 éves norvég Tora Uppstrom Berggel, korábbi sikeres norvég kézilabda-játékossal lépett félre, aki jelenleg Nagy-Britanniában tanul fotóművészetet. A kalandról, amely egy norvégiai sítúrán történt, Berg számolt be, azt állítva, nem tudta, kivel kerül intim kapcsolatba.

"Miután alaposan végiggondolták, Madeleine hercegnő és Jonas Bergström úr úgy döntött, hogy különválnak útjaik" - közölte a svéd királyi udvar, amely a szakítás okairól nem nyilatkozott. A szakító pár "békét és csöndet kér ebben a nehéz helyzetben. A sajtó fokozott érdeklődése nem könnyíti meg a dolgukat" - tudatták.

A sajtó érdeklődése azután vált fokozottá, hogy április elején Szilvia királyné bejelentette, hogy a tavaly jegyességet kötött Madaleine és Bergström házasságát 2011-re halasztják. Azonnal találgatás indult az okokról. A svád királyi udvar akkor a fiatalok elfoglaltságával indokolta a csúszást.

A svédek azonban nem maradnak királyi menyegző nélkül idén. Madeleine nővére, Viktória hercegnő júniusban mondja ki az igent vőlegényének, korábbi személyi trénerének, a Stockholmban három edzőtermet üzemeltető Daniel Westlingnek. A svéd bulvárlapok sem maradnak téma nélkül, Madeleine bátyja, Károly Fülöp herceg ugyanis egy topless-modellel randizgat, aki egy valóságshowban tűnt fel.