Közel húsz évet kaptak a szentpétervári kannibálok

19, illetve 18 év szigorított börtönt kapott két orosz férfi gyilkosságért és kannibalizmusért. A két huszonéves szentpétervári férfi egy 16 éves lányt gyilkolt meg, akit feldaraboltak, és egyes testrészeit megsütötték és megették.

Gyilkosságért és kannibalizmusért 19, illetve 18 évi, szigorított büntetőtáborban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a szentpétervári városi bíróság azt a két 21 éves férfit, akik megöltek és feldaraboltak egy fiatal lányt, majd néhány testrészét megsütötték és megették. A két vádlott bűnösségét már a múlt héten kimondta az esküdtszék. A bíróság szerdán hirdette ki az ítéletet.

A 21 éves Makszim Glavatszkih virágkötő és Jurij Mozsnov foglalkozás nélküli tavaly január 19-én Glavatszkih lakására hívta a 16 éves lányt, aki szerelmes volt Glavatszkihba. Nagyobb társaság gyűlt össze, de némi alkohol elfogyasztása után a legtöbben késő este elmentek. Glavatszkih és Mozsnov a lányt belefojtotta a fürdőkádba eresztett vízbe, majd testét feldarabolták. Néhány testrészét műanyag zacskókba csomagolva bőröndökbe tették. A testrészeket különböző helyeken dobálták el, de néhány testrészét megsütötték, és meg is ették.

A nyomozás során a két gyanúsított előbb beismerő vallomást tett, és ezt megismételték a tett helyszínén is, később azonban megpróbálták egymásra hárítani a felelősséget. Az esküdtszék lopásban is bűnösnek találta mindkettőjüket,mivel áldozatuk mobiltelefonját és fényképezőgépét eladták, MP3-lejátszóját Glavatszkih megtartotta magának, míg Mozsnov néhány ruhadarabot őrzött meg lakásán.

KAPCSOLÓDÓ CIKK