Slota: Katonai konfliktust jelent a kettős állampolgárság

Vágólapra másolva!
Katonai konfliktust jelent majd, ha a magyar Országgyűlés elfogadja a kettős állampolgárságról szóló törvényt Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt elnöke szerint. A szélsőséges politikus Magyarországot a náci Németországhoz hasonlította, amely szerinte azzal kezdte a második világháborút, hogy kettős állampolgárságot adott a szudétanémeteknek és a lengyelországi németeknek.
Vágólapra másolva!

Fegyveres konfliktus kezdetét jelenti majd, ha a magyar Országgyűlés megszavazza a kettős állampolgárságot a határon túli magyaroknak - jelentette ki Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt elnöke. Slota "lehetséges agresszornak" nevezte Magyarországot, amely ellen nem segít Szlovákia EU- és NATO-tagsága sem.

"A magyar parlament által kinyilatkoztatott kettős állampolgárság katonai konfliktus kezdete. Így kezdődött a második világháború, hogy Hitler kettős állampolgárságot adott az osztrákoknak, a szudétanémeteknek és a lengyelországi németeknek. És az alapján, hogy a jogaikat ment megvédeni, bekövetkezett az osztrák Anschluss, a Szudéták megszállása, s természetesen Cseh- és Morvaország megszállása, majd a háború Lengyelországgal" - mondta a politikus.

Megismételte sokat hangoztatott véleményét, hogy bár - a szlovák külügyminiszterrel az élen - sokan bagatellizálják, a Fidesz és a Jobbik győzelme nem jelent semmi jót Szlovákia számára. Mint mondta, az Országgyűlés minden jel szerint már első ülésén elfogadja a kettős állampolgárságról szóló jogszabályt, aminek "hatalmas hatása" lesz nem csak Szlovákiára, hanem az egész közép-európai térségre nézve is.

A pártelnök megjegyezte, hogy ha Magyarország nem kapott volna hitelt a Nemzetközi Valutalaptól, "rosszabbul állna, mint Görögország", már csődbe jutott volna. Ha a magyar társadalom fasizálódása nem keltene félelmet Szlovákiában, akkor - mondta Slota - "nagyon buták lennénk".

A szlovák politikus fontosnak tartja, hogy pártja a következő kormánynak is tagja legyen, mert ha nem kerül a koalícióba, "a magyarok is kormányozni fognak". Szerinte egy ilyen eshetőség "a szlovák szuverenitás végének a kezdetét" jelentené.

A Slota-párt a leendő kormányban szívesen felügyelné a védelmi tárcát. Növelné a szlovák hadsereg harckészségét és megvizsgálná, hány magyar ügynök tevékenykedik Dél-Szlovákiában.

A június 12-i választásokra készülő párt a szlovák vállalkozások megerősítését és az ország védelmi képességének biztosítását tartja a legfontosabbnak. "Tele lehet a gyomrunk, de magyar bakancs alatt nem jól működik majd az emésztés" - mondta.

Slota pártja a napokban romaellenesnek tartott óriásplakátot jelentetett meg. Követeli a halálbüntetés visszaállítását. A politikus azt is kijelentette, hogy a május 22-i pozsonyi melegfelvonulás résztvevőit le fogja köpni. Pártjának népszerűsége az utóbbi hónapok közvélemény-kutatásai szerint az ötszázalékos parlamenti bejutási küszöb körül áll.