Hatvanra emelkedett az orosz bányarobbanás halottjainak száma

Vágólapra másolva!
Nyolc új holttestet találtak a mezsdurecsenszki Raszpadszkaja bányában, ahol vasárnapra virradóra történt kettős metánrobbanás. A bányaszerencsétlenség halálos áldozatainak száma ezzel 60-re emelkedett.
Vágólapra másolva!

Hatvanra emelkedett szerda reggelre a hétvégi szibériai kettős metángázrobbanás halálos áldozatainak száma, miután a mentők nyolc újabb holttestet találtak. Harminc embert továbbra is az eltűntek között tartanak számon.

A mentési munkálatok teljes erővel folytak szerdán a mezsdurecsenszki Raszpadszkaja bányában. Oroszország legnagyobb szénbányájában vasárnapra virradóra két metánrobbanás történt. Szergej Sojgu, az orosz rendkívüli helyzetek minisztere szerint egyre kevesebb az esélye annak, hogy túlélőkre találjanak.

Az első robbanás idején több mint 370 bányász dolgozott a fejtésen, a második robbanás néhány órával később, a bányamentők megérkezése után történt. Az 1973-ban megnyitott Raszpadszkaja bánya 40 százalékának tulajdonosa a Roman Abramovics orosz milliárdos ellenőrzése alatt álló Jevraz konszern.