Már kilenc áldozata van a kínai óvodai késelésnek

Vágólapra másolva!
Kilencen haltak meg az újabb óvodai támadásban Kínában. Az áldozatok többsége az óvodába járó gyerek. A rendőrség szerint a késsel támadó férfi - aki tette után megölte magát - adta bérbe az óvoda épületét, és összevitatkozott az üzemeltetővel.
Vágólapra másolva!

Hét gyermeket és két felnőttet ölt meg konyhai bárddal, és közel tucatnyi embert megsebesített szerdán egy ámokfutó Kínában. Az eset reggel 8 óra körül történt Hancsong (Hanzhing) egy magánóvodájában. Az áldozatok között öt kisfiú és két kislány van. Tizenegy további gyerek megsérült, közülük kettő súlyosan, valamennyien kórházban vannak.

A 48 éves támadó utána hazament, és otthonában öngyilkosságot követett el. A rendőrség szerint a férfi vitába keveredett az óvoda üzemeltetőjével, aki hivatalos engedélyek nélkül tőle bérelte az épületet és a hozzá tartozó területet. Áprilisban közölte bérlőjével, hogy a szerződés lejártával ki kell ürítenie a házat, de az üzemeltető csak később akarta visszaadni az ingatlant. A konfliktus további részleteit még nyomozzák.

Kínában két hónapon belül ez volt az ötödik olyan támadás - többnyire késeléses -, amelyet gyermekek ellen követtek el. A kínai politikai vezetés a legfelsőbb szinten foglalkozott a jelenséggel, és megszigorították a biztonsági intézkedéseket az ország oktatási intézményeiben. Kínai szakértők a "modern társadalom" szülte feszültségeknek tulajdonítják a támadásokat.