Egy gyanús autó okozott riadalmat New Yorkban

Vágólapra másolva!
Egy autó hátsó ülésén tartott gázpalackok okoztak riadalmaz New Yorkban. A rendőrség lezárta a környéket, de kiderült, hogy a palackok gazdája fűnyírókhoz használja azokat, valószínűleg nem készült terrorcselekményre.
Vágólapra másolva!

Egy, a Union Square közelében álló gyanús gépkocsit jelentett egy járókelő a New York-i rendőrségnek helyi idő szerint csütörtök éjjel. A bejelentőnek az lett gyanús, hogy két gázpalackot látott négyajtós Oldsmobile hátsó ülésén. A rendőrség a CNN amerikai hírcsatorna szerint nagy erőkkel vonult a helyszínre, a körzetet lezárták. A tűzszerészek robotja betörte az autó ablakát, illetve röntgennel világította át a járművet. Közben a rendszám alapján megtalálták a tulajdonost, aki elmonta, hogy a gázpalackokat fűnyírókhoz használja.

Május 1-én egy autóba rejtett, fel nem robbant bombát találtak New Yorkban. Akkor a Times Square közelében figyeltek fel a járó motorú terepjáróra. A tűzszerészek propángázos tartályokat, benzines kannákat puskaport, illetve időzítő berendezéseket is találtak az autó hátsó ülésén. A rendőrség egy pakisztáni származású férfit gyanúsít a merényletkísérlettel, akinek több feltételezett segítőjét is őrizetbe vették. Azóta egyszer már okozott riadalmat egy gyanúsnak vélt, elhagyatott jármű.