Magyar utast is kimentettek a Norvégiában kigyulladt luxushajóról

Vágólapra másolva!
607 emberrel a fedélzetén kigyulladt a Norvégie egyik kikötőjében horgonyzó MS Deutschland luxushajó. Az utasokat kimenekítették, senki nem sérült meg. A hajón egy magyar utas is volt - erősítette meg az [origo]-nak Binczki Zsuzsanna oslói konzul. A tüzet estére sikerült eloltani, a hajót valószínűleg Bergenbe vontatják.
Vágólapra másolva!

Tűz ütött ki vasárnap az MS Németország (MS Deutschland) luxushajó gépházában egy norvég kikötőben, a fedélzeten tartózkodó 607 utast evakuálták. A norvég mentési szolgálat szerint egy magyar állampolgár is volt az utasok között - mondta az [origo]-nak Binczki Zsuzsanna oslói konzul vasárnap este.

A konzult úgy tájékoztatták, hogy a luxushajóról kimentett utasokat a környező norvég településeken helyezték el, és az utat szervező utazási iroda a visszatérésükről is gondoskodik - mondta Binczki Zsuzsanna. Sérültekről és eltűntekről a norvég mentési szolgálat nem tud. A konzul úgy tudja, a hajót - ahol estére sikerült eloltani a lángokat - hétfőn Bergenbe vontatják.

Az utasok "igen rendezetten távoztak a hajóról a partra" - mondta a a norvég kikötőben, Eidfjordenben tapasztaltakról Per Fjeld, a mentőszolgálat szóvivője. Amikor a tűz dél körül kiütött, 607 személy volt a fedélzeten, köztük 364 utas, 241 fős személyzet és legénység, valamint két norvég révkalauz - közölte Fjeld.

Az utasok túlnyomó része német, szám szerint 334 - adta hírül a Herald Sun című ausztrál újság honlapja. A hajót "álomhajónak" is nevezik, mert a fedélzetén forgatták a Németországban igen népszerű televíziós sorozatot, az Álomhajót (Traumschiff).