Békét köt szerdán a Hells Angels és a Bandidos motoros banda Németországban. A két társaság ezzel próbálja elejét venni, hogy országszerte betiltsák őket, miután tavaly év eleje óta erőszakos harc bontakozott ki közöttük különböző alvilági tevékenységek feletti ellenőrzésért.

Békét köt egymással Németországban a Hells Angels és a Bandidos motoros banda. A két rivális társaság között már több mint egy éve dúl erőszakos harc az alvilág különböző területeinek ellenőrzéséért.

Az egymást késekkel, machetékkel, lőfegyverekkel, sőt gránátokkal pusztító bandák háborúját megelégelő Schleswig-Holstein német szövetségi állam idén áprilisban mindkét társaság működését betiltotta. A motoros bandák által elkövetet erőszakos cselekmények ügye a 16 német tagállam belügyminisztereinek csütörtöki ülésének napirendjén is szerepel, akik várhatóan kezdeményezik a társaságok országos betiltását.

A két bandák, hogy elejét vegye a tiltásnak, hétfőn fegyverszünetet kötöttek, majd szerdán Peter M., a Bandidos európai alelnöke, illetve Frank H., a Hells Angels hannoveri elnöke - egy hannoveri ügyvédi irodában - kézfogással pecsételi meg a békét. Azt állítják, hogy valójában már 8 hete kísérleti fegyverszünet van érvényben közöttük.

A rendőrséget azonban nem hatotta meg a fegyverszünet. Schleswig-Holstein rendőrségének szóvivője a Spiegelnek azt mondta, nem érdeklik őket, ki kivel köt békét. A rendőrök többek között rablással, zsarolással, lányfuttatással, drogkereskedelemmel, orgazdasággal, engedély nélküli fegyvertartással, illetve szervezett bűnözéssel gyanúsítják a bandák tagjait.