Szakított a kegyelmet kapott malawi meleg pár

Vágólapra másolva!
Alig két héttel kiszabadulásuk után szakított egymással az a két malawi férfi, akik elnöki kegyelemmel menekültek meg attól, hogy jelképes esküvőjük miatt 14 év börtönt kapjanak. Az egyik férfi azt is bejelentette, hogy már egy nőbe szerelmes.
Vágólapra másolva!

Elvált egymástól az a meleg pár Malawiban, akik elnöki kegyelemmel menekültek meg attól, hogy 14 év börtönre ítéljék őket szodómia miatt. Steven Monjezát, illetve Tiwonge Chimbalangát az után tartóztatták le tavaly decemberben, hogy esküvői szertartást tartottak. Öt hónapig voltak börtönben, mielőtt megkapták volna az elnöki kegyelmet, miután ügyük a nemzetközi sajtó figyelmét is felkeltette.

Szabadlábra helyezésük után azonban még két sem telt el, és közölték, elválnak útjaik. "Már nem vagyok szerelmes Tiwonge Chimbalangába. Egy nőbe vagyok szerelmes, akit Dorothy Gulónak hívnak. Közös jövőt tervezünk Dorothyval" - jelentette be Monjeza.

Volt társa megerősítette a hírt, és azt állította, nem csalódott. Szerinte Monjeza "szabadon megházasodhat, ahogy én is meg fogok házasodni életem férfijával. Nagyon sok jó pasi van errefelé. Meleg maradok" - idézte a brit Telegraph Chimbalangát, aki hozzátette, társát senki nem kényszerítette arra, hogy részt vegyen a decemberi jelképes esküvőn. Ám arra már nagybátyja és más rokonai vették rá, hogy szakítson vele és egy nőt keressen helyette társnak.

Ezt a nagybáty is megerősítette. "Bebiztosítom, hogy Chimbalanga ne akarjon újra összejönni Monjezával." A férfi szerint az azonos neműek közötti házasság "idegen és ismeretlen a kultúránkban", és már jelezte Chimbalangának, hogy be ne merje tenni a lábát a falujukba.

"Megtanultam a leckét a börtönben, és már semmit nem akarok kezdeni a homoszexualitással" - közölte Monjeza.