Felgyújtottak egy iskolát a dühös bevándorlók Stockholmban

Vágólapra másolva!
Porig égettek egy iskolát a svéd fővárosban élő bevándorlók, akik már második éjjel csaptak össze a rendőrökkel. A főként szomáliai bevándorló fiatalok akkor dühödtek fel, amikor nem engedték be őket egy iskolai táncünnepségre.
Vágólapra másolva!

Második éjszaka tartanak a zavargások Stockholmban, ahol a rendőrökkel összecsapó bevándorlók csoportjai porig égettek egy iskolaépületet. A zavargások azután kezdődtek el, hogy hétfőn az egyik, főként bevándorlók lakta negyedben egy csoport fiatal feketét nem engedtek be egy iskolai táncünnepségre - írja a BBC.

A svéd rendőrség szerint csütörtök éjjel mintegy száz bevándorló randalírozott a "Kis Mogadishunak" is nevezett negyedben. Felgyújtották az iskolát, majd kövekkel dobálták meg a tűzoltókocsikat, amelyek így nem tudtak a tűz közelébe férkőzni, ezért az épület teljesen leégett. Megtámadtak egy rendőrkapitányságot is. A rendőrség két ember vett őrizetbe, de reggelre elengedték őket.

A Rinkeby nevű városnegyed többségében első és második generációs bevándorlóknak ad otthont, közülük sokan Szomáliából származnak, ezért ragadt rá a városrészre a "Kis Mogadishu" név. A negyedbe több miniszter is ellátogatott, hogy felmérje a feszültté vált helyzetet.