Vadvízi evezés közben fulladt vízbe egy magyar turista Montenegróban

Vágólapra másolva!
Vadvízi evezés közben balesetet szenvedett egy magyar turistacsoport csónakja Montenegróban, a balesetben egy férfi életét vesztette. A férfi nem tudott kiúszni a sebes folyóból, miután a csónakja felborult, és a vízbe fulladt.
Vágólapra másolva!

Csónakbalesetben meghalt egy magyar turista Montenegróban csütörtökön - közölte Császár Tibor podgoricai magyar nagykövet. A tengerparton nyaraló hatvannégy éves férfi négy másik magyarral együtt vadvízi evezős túrán vett részt, és itt szenvedett halálos balesetet.

A férfi csónakja a sebes folyású Tara folyó felső, legveszélyesebb szakaszán egy sziklának ütközve felborult, ő pedig nem tudott partra úszni, és belefulladt a vad sodrású folyóba - mondta a magyar nagykövet. Fél órával később ugyanazon a folyószakaszon egy másik baleset is történt, abban egy hatvanegy éves lengyel nő vesztette életét.

A Montenegró északi részén lévő Tara folyó 1300 méter mély kanyonja a világ második legmélyebb folyószurdoka az amerikai Grand Canyon után. A folyó kedvelt célpontja a raftingosoknak.