Vágólapra másolva!
Szökőárriadót rendeltek el az Indiai-óceán mentén, miután nagy erejű földrengés rázta meg az óceán fenekét a Nikobar-szigetek közelében. Az amerikai földtani intézet szerint nem valószínű, hogy pusztító cunami érné el a partokat, Sri Lankán ennek ellenére készenlétet rendeltek el.
Vágólapra másolva!

Nagy erejű, a Richter-skála szerint 7,5-ös erősségű földrengés rázta meg az Indiai-óceán keleti részét és az Indiához tartozó Nikobar-szigeteket - írja a BBC. A rengés miatt a csendes-óceáni cunamifigyelő központ cszökőárriadót adott ki az Indiai-óceánra.

Az amerikai földtani intézet szerint a földrengés központja mintegy 150 kilométerre nyugatra volt a Nikobar-szigetektől, 440 kilométerre az indonéziai Szumátra szigetétől. A rengés miatt az egész Indiai-óceánra kiadott cunamiriadót később az indiai partvonalra korlátozták, ahol a központ szerint elképzelhető egy helyi szökőár kialakulása.

A szakértők szerint a rengés után nem valószínű, hogy pusztító, nagy kiterjedésű szökőár érné el a partokat. Ennek ellenére a Srí Lanka-I katasztrófavédelem riadókészültséget rendelt el minden partmenti régióban.