Zárdába vonulhat a börtönből Pándy lánya

Vágólapra másolva!
Egy belga apácazárdába vonulhat Pándy Ágnes, akit azért ítéltek el, mert segített apjának, Pándy András meggyilkolni hat családtagjukat. A magyar származású segédlelkész továbbra is börtönben marad, de a feltételesen kiengedett lánya a zárdát választhatta.
Vágólapra másolva!

Zárdába távozhat a börtönből Pándy Ágnes, a belga jogtörténet legszörnyűbb családirtásának résztvevője - írta hétfőn a Le Soir című brüsszeli lap internetes kiadása. A brüsszeli esküdtszék nyolc évvel ezelőtt mondta ki bűnösnek Pándy András magyar származású protestáns segédlelkészt és Ágnes lányát hat családtagjuk meggyilkolásában. A véres tragédiasorozat 1986 és 1989 között játszódott le Pándy brüsszeli házában. A főbűnös az apa volt, Ágnes segédkezett neki több gyilkosság elkövetésében.

Az 1997-ben letartóztatott, most 50 éves Pándy Ágnest 2002-ben 21 évi börtönbüntetésre ítélték. Most feltételesen kiengedik a brugge-i börtönből, és engedélyezik számára, hogy a környék egyik apácazárdájába költözzön be.

Pándy Andrást továbbra is börtönben tartják, nyolcvanhárom évével ő Belgium egyik legidősebb rabja. Börtöntársai szerint továbbra is azt állítja, hogy hat áldozata életben van, ő pedig bírói tévedés áldozata.