Korrupcióval gyanúsítanak egy olasz bíborost

Vágólapra másolva!
Egy ingatlanügylet miatt lett gyanús az olasz hatóságok számára egy korábban a Vatikánban szolgáló bíboros és egy volt miniszter. Mindkettőjüket vesztegetéssel gyanúsítják egy túl olcsón eladott és egy gyanús körülmények között felújított épület miatt.
Vágólapra másolva!

Korrupcióval gyanúsítanak a hatóságok Olaszországban egy bíborost és egy volt minisztert. Crescenzio Sepe bíboros, aki korábban a Vatikán Népek Evangelizálása Kongregációját vezette, illetve Pietro Lunardi, a jobbközép kormány egyik korábbi közlekedési minisztere akkor került a perugiai hatóságok látókörébe, amikor azok gyanús közbeszerzéseket vizsgáltak, elsősorban állami beruházások építési szerződései ügyében, amelyek többek között a tavalyi G8-csúcshoz, illetve a millenniumi ünnepségekhez kapcsolódtak.

Több olasz lap is beszámolt róla, hogy a két férfit egy ingatlanberuházás miatt gyanúsították meg különösen nagy értékre elkövetett vesztegetéssel. E szerint Lunardi 2004-ben mélyen áron alul vásárolt meg egy épületet a bíboros által igazgatott kongregációtól. A következő évben pedig miniszterként kiadott egy rendeletet egyházi ingatlanok állami felújítására, amelyek között szerepelt a kongregációnak a híres Spanyol-lépcsővel szemközt álló 16. századi igazgatósága is.

A jelenleg Nápolyban szolgáló Sepe bíboros közölte, derűsen várja, hogy kiderüljön az igazság.